”Beslut om rivning av inskjutningsboden”

Styrelsen har mottagit information om att vår gemensamma skjutbod har uppförts utan bygglov. Detta innebär att klubben kommer att åläggas med ett vite på minst 14 000 kronor om vi ansöker om bygglov i efterhand. Men om skjutboden rivs och vi söker bygglov och sen bygger en ny kommer det inte att kosta någonting.

Efter att noggrant ha övervägt de olika alternativen har styrelsen beslutat att skjutboden måste rivas.

Detta beslut grundar sig på följande:
  • Saknat bygglov: Byggnaden har uppförts i strid mot gällande bygglagstiftning.
  • Risk för vite: För att undvika ekonomiska påföljder från kommunen måste vi vidta åtgärder.
  • Omöjlighet att flytta: Efter att ha utrett möjligheterna har vi konstaterat att det inte är praktiskt möjligt att flytta skjutboden till en annan plats.

Varför riva?

Vi förstår att det kan vara tråkigt att behöva riva skjutboden, men det är viktigt att följa gällande lagar och regler och vi vill inte att klubben ska behöva betala onödiga utgifter och vi vill upprätthålla den goda relation vi har fått med kommunen i dagsläget.

Vad händer nu?

Skjutboden har rivits och för närvarande får man stå och skjuta på inskjutningen. Vi kommer att flytta skjutbänken till 80m bana 2, bredvid skjutboden, och måltavlor kan sättas upp nere vid rälsen.

En ny skjutbod kommer att byggas när vi har ansökt om och fått bygglov för den och det inte sker lika mycket arbete på området så att den riskerar att stå ivägen. Vi arbetar nu med att förbereda ansökan och ser fram emot att kunna påbörja byggnationen så snart som möjligt.

MVH
Styrelsen GJSK

Lämna ett svar